Povijesni poraz Neretve; Pitanje za igrače jesu li dostojni dresa i lige ? - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Povijesni poraz Neretve; Pitanje za igrače jesu li dostojni dresa i lige ?

Osvrt na poraz Neretve

nk-neretva-izavage-trener

Neretva je ovog vikenda upisala jedan od najtežih poraza u svojoj novijoj povijesti. Šest komada kod kuće je poprilično sramotno za klub s najvećim proračunom u 3.HNL jug.

Na papiru to može izgledati kvalitetno, no na terenu stvari izgledaju drukčije. S obzirom na tradiciju i povijest nekadašnjeg hrvatskog prvoligaša, ovaj je poraz poprilično ružan, naročito što se to moglo vidjeti na domaćem terenu. Srećom da utakmicu nismo gledali pa nije potrebno raditi detaljnije analize. No, što može biti razlog ovakvim “toplo-hladno oscilacijama” ?

Politika odradila posao, igrači ne ?

U nekoliko navrata smo razgovarali s izvorom bliskim upravi Neretve koji nam kazuje kako je uprava nakon dugo vremena kvalitetno posložila kadrovsku politiku i financije u klubu. Financije se vežu na sportsku zajednicu, odnosno Grad Metković. Igrači unatoč kriznoj COVID pandemiji redovno dobivaju naknade za svoje “igranje” pa im preostaje samo misliti na izvršavanje trenerovih zadataka. Možda se trebaju pitati mogu li biti zahvalni na tome pošto ljudi gube poslove u ovim kriznim vremenima ?!

Premda treba istaknuti da smo mi Neretvani bili uvijek čudna sredina čudnog mentaliteta pa može biti logično da trener Marenzi treba vremena na prilagodbu (pa i Turci i Mlečani su “oko nekih doba” odustali od našeg kraja jer nisu mogli kontrolirati Neretvanske gusare). Da stvari nisu legle sto posto pokazano je na recentnoj utakmici kada je jedan od igrača bez razloga napao kapetana kluba usred utakmice. O tome smo pisali “šturo” pošto želimo izbjeći bilo kakve sukobe s akterima jer danas te svatko želi tužiti ako napišeš istinu pa se čudi ako potroši novac na cijeli proces. Mediji u Neretvi ionako nemaju za kavu jer je kod unosniji biznis s drogom nego s portalima pa je bolje ne dirati u osinjak..Stoga ni u medijskom prostoru nema ni neke kvalitete tekstova…

Da se vratimo nogometu…roster je tu, novca ima, igrači su solidni, trener ima renome u trećeligaškom nogometu. Autor teksta je bivši sportaš (nakratko i profesionalni) pa iz prve ruke može kazati kako u svakom momčadskom sportu pobjeđuje momčad, a ne pojedinci, a pogotovo ne glumci. Da bi to znali ni ne trebate biti sportaš.

U nekim utakmicama se pristupom i koncentracijom već dobije “Pola utakmice”, a pristup je ono što najviše boli svakog navijača metkovskog kluba. Godine su prolazile s raznim igračima (uglavnom su to bili domaći dečki), ali pristup nikada nije bio upitan pa su se znali zaredati jako kvalitetni rezultati. Znakovito je da tada ovolikog novca nije bilo pa je ovakav pristup definitivno za svaku osudu i ne bi se smio ponoviti u jednom klubu takve tradicije.

Jer nitko od nas navijača, trenera, igrača i uprave ne može i ne smije biti veći od kluba.

2 Comments

2 Comments

  1. Goran

    April 25, 2021 at 8:07 pm

    Eto treneri su pogodak…haha isusati!

  2. Goran

    April 25, 2021 at 8:08 pm

    Eto treneri su pogodak…haha isusati!jebo vas sejo sexon i onaj kret…zeljić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?