Dubrovnik Metković Nogomet Opuzen Ploče Sport Vijesti Županija

Pregled 1. ŽNL: Junak kola i igrač za pet je Gusar Frane Jerković

Orebić je dobio Slaven te sačuvao vrh, a bez poraza su osim momčadi trenera Zorana Sliškovića još Croatia Frane Lojića i Žrnovo Nikše Skokandića. Uoči 5. kola za poraz nije znao ni Hajduk 1932., ali je teško nastradao sad u Kominu. Gusar je slavio sa čak 5:1 protiv sastava iz Vela Luke. Konavljanin Smokvica su i dalje bez pobjede. Konavljanin je dobio prvo poluvrijeme protiv Žrnova na Šupjaci, ali u četvrtoj minuti sudačke nadoknade gosti su izjednačili, dok je Croatia projurila kroz Smokvicu te ostavila domaćina i dalje bez pobjede.

Na Grudi, kao i u Kominu – šest pogodaka. Sokol je vodio protiv Maestrala s 3:0, imao prilike za 4:0, a kad je to propustio gosti iz Krvavca su postigli tri pogotka te izbjegli poraz. Bez pobjednika je završio i ogled u Metkoviću između ONK Metković i Župe dubrovačke.

Redom, u Orebiću je Đuro Trković doveo Slaven u vodstvo već u 1. minuti. Realizirao je kazneni udarac. Tri minute poslije kazneni udarac za domaćina. Ivan Roso je tukao, a Mijo Mihaica obranio udarac. Ivan Kordić je izjednačio na 1:1, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Ante Kordić je bio strijelac za pobjedu Orebića.  

Konavljanin je protiv Žrnova poveo u 41. minuti. Mate Batinović je napustio svoja vrata, pomogao suigračima da otklone opasnost, ali Neven Dadić nije čekao kad je do njega, koji se nalazio više od trideset metara od gola Žrnova, stigla loptu. Tukao je na prazna vrata i pogodio. Denis Šeparović je bio strijelac za Žrnovo u sudačkoj nadoknadi.

U 6. minuti poveo je Sokol (autogol Marko Ćevizović), u 12. minuti je 2:0 (Nikša Dragić), a u 18. minuti već 3:0 (Nikša Milković). Potom dvije prilike domaćina, ali ništa od novog pogotka. Prvi put se mreža Sokola zatresla u 34. minuti (autogol Antonio Lipotić), drugi put u 68. minuti, a treći put u 79. minuti. Drugi i treći pogodak za momčad iz Krvavca postigao je Teo Ćelić, koji je u igru ušao u 20. minuti, a kojeg je sudac Robert Hausvička isključio u 86. minuti zbog uvreda koje je dvostruki strijelac za Maestral uputio na adresu glavnog suca.

Pero Ševo u 15., Vlaho Grbešić u 17., Ivan Kristović u 25. i Damir Hodžić u 60. minuti bili su strijelci za Croatiju u Smokvici. U Metkoviću Župa dubrovačka je povela u 18. minuti (Ivan Kalauz) i vodila do 84. minute kad je strijelac za ONK Metković bio Josip Plečaš.

Za kraj – junak kola se zove Frane Jerković. Napadač Gusara postigao je svih pet pogodaka za uspjeh ‘Žutih’ kod kuće protiv Hajduka 1932. – pogađao je, redom, prvo u 17. minuti, potom u 19. minuti iz kaznenog udarca, te tri puta u nastavku – 60., 63. i 76. minuti. Goran Rubeša je u 87. minuti postigao jedini pogodak za goste.

SEMAFOR 5. kolo
Nedjelja, 20. listopada, Komin
: Gusar – Hajduk 1932. 5:1, Gruda: Sokol – Maestral 3:3, Čilipi: Konavljanin – Žrnovo 1:1, Smokvica: ŠD Smokvica – Croatia 0:4, Orebić: Orebić – Slaven 2:1, Metković: ONK Metković – Župa dubrovačka 1:1.

Piše: T.Vlašić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *