Priopćenje metkovskog stožera... - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokalne vijesti

Priopćenje metkovskog stožera…

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

U prethodnim danima primjetno je značajno pogoršanje epidemiološke situacije na području grada Metkovića. Udio pozitivnih na broj testiranih pokazuje nam da smo u najlošijem položaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno prvi po broju pozitivnih u županiji.

Prema podatcima županijskoga Stožera za civilnu zaštitu broj aktivnih slučajeva oboljelih od bolesti COVID-19 u Metkoviću je trenutno 206. U skladu s većim brojem zaraženih, veći je i broj osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. Ovim putem želimo još jednom istaknuti važnost poštivanja mjere samoizolacije koja se pripisuje osobama koje su bile izložene riziku zaraze, odnosno bliskom kontaktu sa zaraženom osobom ili su došle iz zemlje/ područja s visokom incidencijom bolesti. Također, osobe koje prekrše mjeru samoizolacije, sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, sankcioniraju se novčanom kaznom u iznosu od 8 tisuća kuna.

Stoga, apeliramo na sve vas, da bez obzira na nepostojanje simptoma bolesti, poštujete mjeru samoizolacije te tako zaštitite zdravlje svih sugrađana, a posebno starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima.

Također, ovim putem još jednom želimo podsjetiti na važnost pridržavanja svih epidemioloških mjera. Od početka pandemije u Metkoviću je zabilježeno ukupno 1280 slučajeva zaraze koronavirusom. Ozdravilo je 1058 osoba. Nažalost, 16 naših sugrađana je preminulo. Od posljedica koronavirusa preminuli su nečiji očevi, majke, bake, djedovi, kolege, prijatelji! Nemali broj naših sugrađana je hospitaliziran s težim simptomima bolesti. Naš je zadatak da zajednički spriječimo širenje koronavirusa kako bi zaštitili vlastito, ali i zdravlje i živote svih naših sugrađana. Zato je vrlo bitno da se u ovom trenutku suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?