Priopćenje ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu nakon događaja u Pločama - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokalne vijesti

Priopćenje ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu nakon događaja u Pločama

zavod-za-hitnu-medicinu-dubrovačko-neretvanske-županije

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Luka Lulić, objavio je priopćenje povodom smrtni osobe iz Staševice pritom ustvrdivši da je nakon stručnog nadzora dokazano da dežurni liječnik nije postupio prema standardnim protokolima.

Priopćenje Zavoda prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

U svezi nemilog događaja u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah po saznanju o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja 2021. godine zatražena hitna medicinska intervencija našeg tima iz Ploča, pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i algoritmima postupanja.

Po prijemu Zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo sam postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom hitne medicinske službe u Pločama.

Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta.

S poštovanjem,

                                                                     Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ;

                  Luka Lulić

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn