dalibor-milan-vrtic
Metković

Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Radost vrijedna 6 milijuna kuna

Danas su javnosti poznati detalji o rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Radost koja je vrijedna preko 6 milijuna kuna. Tim povodom se na društvenim mrežama nakon sastanka oglasio Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića.

Projektom rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Radost, u okviru postojećih gabarita građevine, odradit će se rekonstrukcija te sa zapadne strane dograditi tri nova dnevna boravka sa pratećim sadržajima (jedan za djecu jasličkoga uzrasta i dva za djecu vrtićke dobi od tri do sedam godina), višenamjenska dvorana te novo dječje igralište na zapadnom dijelu parcele koje će se opremiti prigodnim elementima za igru i vanjsko korištenje u vrtićima.Procijenjena vrijednost investicije je 5,6 milijuna kuna koje se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju te cca 1,2 milijuna kuna za opremanje objekta.Već sljedeći tjedan krećemo u postupak javne nabave za izvođača radova te nakon provedenog postupka krećemo s radovima!

Ovaj projekt neće omogućiti samo nove prostorije za djecu i odgajatelje. Ovaj projekt omogućit će obrazovanje većeg broja djece od najranije dobi, i najvažnije, uspomene koje će ta djeca stvoriti tijekom boravka u vrtiću! Zbog toga sam, kao gradonačelnik, na ovaj projekt vrlo ponosan, ali i osobno jako sretan, što sam dio ove priče!Također, drago mi je što se ovaj projekt realizira na desnoj strani našega grada, koja, uz projekte uređenja i nastavka gradnje Jadranske ulice dobiva novi i ljepši izgled, kakav stanovnici toga dijela grada itekako zaslužuju!

Sve dozvole su ishođene te su riješeni imovinsko-pravni odnosi pa se samo čeka na početak gradnje i adaptacije.

djecji-vrtic-radost
djecjivrtic radost