Rekordi se obaraju: 120 novih slučaja korone; Situacija sve lošija u Metkoviću - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dubrovačko-neretvanska županija

Rekordi se obaraju: 120 novih slučaja korone; Situacija sve lošija u Metkoviću

koronavirus-u-hrvatskoj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom (47 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o po 32 osobe iz Dubrovnika i Metkovića, 17 iz Ploča, po 11 iz Konavala i Župe dubrovačke, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Dubrovačkog primorja i Stona, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jednoj iz Opuzena, Orebića i Slivnog.

Ukupno je zaraženo 49 muških i 71 ženska osoba, a 87 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1932.).

Izliječeno je 87 osoba: 48 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, devet iz Metkovića, po četiri iz Ploča i Stona, tri iz Konavala, po dvije iz Opuzena i Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 399 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 51 782 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 754 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 436 (Dubrovnik 247, Konavle 70, Župa dubrovačka 102, Dubrovačko primorje 12 te Ston pet slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a jedan na kisiku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?