Slijedi blago popuštanje mjera od prvog veljače! - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hrvatska

Slijedi blago popuštanje mjera od prvog veljače!

Doznajemo što će se sve promijeniti

koronavirus-u-hrvatskoj

Popuštanje mjera bit će na snazi od prvog veljače. Stožer civilne zaštite RH ovih dana vodi brojne sastanke kako bi se definirala nova odluka koja će vrijediti s prvim danom novog mjeseca.

Za sada se promišlja prema otvaranju sportskih aktivnosti, prije svega onih na otvorenom te će vjerojatno biti omogućeni sportski treninzi za djecu. Očekuje se također da će biti ponovno omogućena neka sportska natjecanja, a vjerojatno će se to odnositi na niže lige te natjecanja mlađih dobnih kategorija glavnih sportova (nogomet, košarka, rukomet i ostali).

Osim sportskih, neriješena su pitanja škola i kafića

Odluka će očito ići u sportskom smjeru nakon niza žalbi raznih klubova i sličnih organizacija koji promoviraju zdravi način života. Trenutni lockdown je definitivno doveden u pitanje jer se mnoštvo ljudi i dalje okuplja te za to pronalazi razne načine.

Po pitanju kafića još nema konkretnih odgovora te se vode pregovori o tome hoće li se otvoriti barem terase ili će im biti omogućeno posluživanje kave za van. To je ionako omogućeno pekarnicama, kioscima, benzinskim postajama, restoranima pa bi bilo logično da mjere idu u tome smjeru.

Školarci, oni između petog do osmog razreda osnovnih škola se u veljači vraćaju u školske klupe na “fizičku nastavu”. Još nije definiran točan model te se razmatra hoće li ponovno biti na snazi fleksibilan model i rotacija “tjedan u školu-tjedan online”. O tom pitanju će uskoro javnost obavijestiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ove natpise je danas potvrdio i sam ministar Vili Beroš koji je unatoč najavi o mogućem popuštanju mjera naglasio kako bi sve moglo pasti u vodu ukoliko dođe do pojave novog soja koronavirusa koji se popularno naziva “britanskim”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...