Slijedi promjena političke situacije u Metkoviću: Jedan od kandidata za gradonačelnika će vjerojatno odustati - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dubrovačko-neretvanska županija

Slijedi promjena političke situacije u Metkoviću: Jedan od kandidata za gradonačelnika će vjerojatno odustati

grad-metković-potpore

Već dulje vrijeme smo upoznati s ovom situacijom, ali već su se neki mediji raspisali o tome pa smo i mi odlučili “obavijestiti javnost”. Premda je s tom informacijom većina ljudi upoznata, no zbog novog izbornog zakona bi Metković mogao ostati bez jednog kandidata za gradonačelnika.

Naime, vlada je uputila u hitnu proceduru izmjene zakona koje se tiču kandidata za načelnike i gradonačelnike prema kojem se ne bi mogli kandidirati oni akteri koji imaju bilo kakav kazneni postupak u tijeku (pravomoćnu presudu i sve ostale pravne varijante).

To se tiče bivšeg gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe koji će biti primoran odustati od kandidature ukoliko ovaj zakon bude izglasan u Saboru. Riječ je o slučaju “Suša” i “Poduh”

To bi značilo da će se Dalibor Milan (HDZ) natjecati s Dr. Nikicom Hajvazom (MOST). SDP bi prema lokalnim glasinama trebao tek imati kandidaturu za ulazak u gradsko vijeće Grada Metkovića, a spominjao se i samostalni izlazak HSS-a (iako još nema službene potvrde).

Ostali politički akteri i manje stranke će vjerojatno biti naslonjene uz prethodno spomenute kandidate u okviru lokalnih koalicijskih sporazuma.

Politička situacija jest definitivno drugačija nego ikad prije, COVID- mjere će krojiti sudbinu kampanje pa je izgledno da predizbornih skupova neće ni biti. Promjena će biti i u postavkama pa će grad imati tek jednog zamjenika (kod HDZ-a je to najvjerojatnije Robert Doko, dok MOST danas predstavlja svog kandidata), a i broj vijećnika će biti smanjen na 15.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sport

Metkovac napravio značajan iskorak u karijeri.

Sticky Post

Bruno Petković se dotaknuo i svojih početaka u Metkoviću

Sticky Post

Bez tableta ili nekom drugom metodom?

Sport

Povratak u elitu za Hodžića

Sticky Post

Poštovani čitatelji, u tijeku je ekspresni redizajn naše webstranice. Uskoro smo ponovno s vama – trenutno radimo na popunjavanju sadržaja!

Lifestyle

Sa zadnjim danom ožujka u Hrvatskoj je pokrenut novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla. U nepredvidivo doba pandemije koronavirusa javila se sve veća...