Kultura Ploče Vijesti

Srednjoj školi Ploče odobrena dva Erasmus+ projekta

Srednjoj školi Ploče odobrena su dva nova Erasmus+ projekta – EU-TRAIN.COM u sklopu ključne aktivnosti 1 (mobilnost učenika strukovnih škola) te Digitalisation goes Schools u sklopu ključne aktivnosti 2 (školska partnerstva za razmjenu dobrih praksa).

EU-TRAIN.COM, punim nazivom Obuka i praksa u trvtkama u EU (broj projekta 2019-1-HR01-KA102-060606), jednogodišnji je projekt koji je nastao kao nastavak prošlogodišnjeg projekta EU-HOT-EL (Stjecanje praktičnih vještina hotelijera i elektrotehničara u zemljama EU, 2018-1-HR01-KA102-047124).

Projekt EU-HOT-EL je učenicima konzorcija naše škole sa Srednjom školom Petra Šegedina iz Korčule i Strukovnom školom Gospić omogućio odlazak na praksu u inozemstvo. Ukupno je 26 učenika ove tri škole iz smjerova Tehničar za računalstvo te Elektrotehničar provelo dva tjedna na praksi kod SMC Industrijska Avtomatika d.o.o. u Škofji Loki u Sloveniji, a 6 učenika iz smjerova Hotelijersko-turistički tehničar te Turističko-hotelijerski komercijalist provelo je tri tjedan na praksi u hotelima i putničkoj agenciji u Sevilli u Španjolskoj u organizaciji partnera Euromind Projects. Na mobilnostima je sudjelovalo 9 nastavnika kao osobe u pratnji. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 69.660,00 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *