vili-beros-stozer-screenshot
Izdvojeno Koronavirus

Stožer: Dvoje umrlih i troje novozaraženih; daljnja relaksacija mjera nije upitna

“U protekla 24-sata imamo tri novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 2088 pozitivnih osoba”, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je da je jedna novozaražena osoba korisnik Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, a da su ostale dvije iz Osječko-baranjske i Šibensko-kninske županije. 

Ukupan broj umrlih porastao je na 77. Od jučer su umrle još dvije osobe; U KBC-u Split umrla žena 1929. godište i u KB Dubrava muškarac, rođen 1946.

Na respiratoru je 17 bolesnika. Testirano je ukupno 37.557 osoba, među kojima njih 640 u protekla 24 sata, a postotak pozitivnih je 5,56 posto. Ukupno oporavljeno je 1463.

Capak je izvijestio da je 274 zdravstvena djelatnika koji su bili ili su još uvijek pozitivni na COVID-19. Radi se o 83 doktora medicine i 105 medicinskih sestara, a u samoizolaciji je 203 zdravstvena djelatnika. 

Božinović: Ulazak u drugu fazu popuštanja ne bi trebao biti upitan

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je da ulazak u drugu fazu popuštanja mjera 4. svibnja, ne bi trebao biti upitan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *