vili-beros-stozer-screenshot
Hrvatska Koronavirus

Stožer uveo nove mjere: Maske obvezne u kafićima i zatvorenim prostorima

Nakon današnje presice stožera civilne zaštite, uvedene su nove mjere. Maske su postale obvezne u zatvorenim prostorima i kafićima u posebnim uvjetima:

“Uvodimo obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, gdje ljudi dolaze u kontakt jedni s drugima, a nije moguće održati fizički razmak od minimalno dva metra”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Maske za lice ili medicinske maske građani su obvezni koristiti na ispravan način cijelo vrijeme – preko usta i nosa, dodao je.

Maske moraju nositi zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja i posjetitelji korisnicima, vozači i ostali zaposlenici u sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu.

Maske trebaju nositi i vjernici za vrijeme mise u zatvorenom.

“Maske za lice ne moraju se koristiti u slučajevima preporučenih izuzeća. Drugi cilj koji postižemo je izbjegavanje zabrana i zatvaranje”, rekao je Božinović.

“Ove odluke stupaju na snagu danas. Za sutra planiramo set mjera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata”, rekao je.