djeca-skola-upis-prvi-razred
Metković

Sufinanciranje školskog pribora: Grad Metković o detaljima Javnog poziva

Zbog učestalih upita roditelja/skrbnika  vezanih za prihvatljive troškove prilikom nabavke školskog pribora i radnih materijala, a koje se sufinanciraju od strane Grada Metkovića, iz uprave Grada poslali su priopćenje u kojem razjašnjuju neke nedoumice u javnom pozivu.

ŠKOLSKI PRIBOR

Kao što su mnogi već upoznati, u tijeku je Javni poziv za ostvarivanje prava na pomoć pri nabavci školskog pribora i radnih materijala učenicima osnovnih škola. Podsjećamo da javni poziv traje do 18. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike koji već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

Napominjemo, kako su sredstva u Proračunu Grada Metkovića za 2020. godinu planirana u iznosu od 500.000,00  kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića. Svi koji ispunjavaju uvjete propisane javnih pozivom i pravovremeno podnesu zahtjev, ostvarit će pravo na sufinanciranje nabavke školskog pribora i radnih materijala u iznosu od 300,00 kuna.

Zbog mnogobrojnih upita što je prihvatljiv trošak, ističemo kako su prihvatljivi troškovi nabavke sljedeći:

  • –          Školske torbe
  • –          Pernice
  • –          Opele
  • –          Naljepnice
  • –          Cijelog pribora koji je nužan za pohađanje likovne kulture (drvene bojice, flomasteri, tempere, plastelin, tuš i nalivpera, vodene bojice…)
  • –          Likovna mapa
  • –          Zbirke i vježbenice koje nisu osigurane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Dubrovačko-neretvanske županije.
  • – ​Bilježnice, kajdanke, olovke, kemijske, korektor, oštrilo, gumice za brisanje, ljepilo, pribor za tehničku kulturu, geometriju i sl.

Ukoliko građani imaju neki upit, neka se obrate na mail prijave@metkovic.hr, ili pozivom na broj 020/681-395 i traže Odsjek za proračun, računovodstvo i financije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *