Tea Pijević: „Bila bi sretna ako potaknemo djecu da se upišu u rukomet ili bilo koji sport“ - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokalni Sport

Tea Pijević: „Bila bi sretna ako potaknemo djecu da se upišu u rukomet ili bilo koji sport“

Intervju s Teom Pijević

tea-pijevic-intervju-dalmatinka-ploce

Tea Pijević zadivila je rukometni, ali i sportski svijet zajedno s cijelom ženskom rukometnom reprezentacijom Hrvatske. Povijesna medalja i značajan uspjeh označio je svojevrsno dizanje iz pepela cjelokupnog ženskog rukometa koji je doživio svojih pet minuta slave nakon dugo vremena.

Stoga smo s Teom, koja je proglašena najboljom hrvatskom rukometašicom u protekloj godini, razgovarali o svim aktualnim temama i njezinom viđenju spomenutog uspjeha sada kada su se slegli dojmovi.

Kako se osjećaš sada kada su se slegli dojmovi?

U jednu ruku se jesu, a drugu i nisu slegli još jer moramo postati svjesni da smo došli na prvenstvo kao autsajderi i napravili što smo napravili. Ponovit ću to još jednom, za mene bi najveći uspjeh bio ako potaknemo djecu da se upišu u rukomet ili u općenito bilo koji sport. Ponosna sam svakako na naš uspjeh. Ne smatram da smo sada mi velike zvijezde, ali naš je rad došao na naplatu jer smo tri godine radile skupa.

Došli ste kao autsajderi i napravili povijesni uspjeh. Što je po tebi tajna tog uspjeha?

Odigrali smo kao da imamo 100 takvih utakmica u nogama i pratili smo izbornikove vizije. Odigrali smo vrhunsku obranu pa je meni bilo lakše braniti, a napad je bio upravo tako organiziran. Kao da smo to odigrale sto puta…

Bile smo kao obitelj. Dokazale smo da u rukometu pobjeđuje tim i da ne treba igrati Ligu prvaku i imati veliku plaću. U svakoj utakmici je u prvi plan iskočila druga igračica što je stvarno pokazatelj da igramo kao pravi tim.

Tea Pijević je svojim potezima zadivila rukometni svijet

Prvenstvo je najveća pozornica, a konkurenti više ne mogu reći da smo anonimci. Što vas očekuje u budućnosti?

Napravili smo što smo htjeli po pitanju plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sigurno da se očekuje neki bolji rezultat pa i više od prolaska skupine.

Uskoro i mušku ekipu očekuje sličan put i novo prvenstvo. Kakve su tvoje prognoze?

Mislim da bi skupinu trebali proći bez problema. Od njih se uvijek očekuje medalja pa mislim da su i dalje dio te priče.

Golmanska tradicija u Pločama

RK Dalmatinka je postala sinonim u Hrvatskoj za golmansku školu. Kako to da se u Pločama tako dobro radi da treneri redovno „izbacuju“ vrhunske vratarke?

Stvarno je to sinonim za golmansku školu. Ne znam kakva je sada situacija, ali u moje vrijeme nismo imali golmanskog trenera pa stvarno ne znam što je tome razlog. Trebala bi se malo raspitati čime nas hrane kod kuće, ha-ha.

Kakvi su planovi na osobnom i timskom planu?

Moj osobni cilj je svakako povratak u Ligu prvaka pa ćemo vidjeti dalje.

Zahvaljujemo se Tei na odvojenom vremenu te joj želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostale vijesti

Slične teme

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sport

Metkovac napravio značajan iskorak u karijeri.

Dubrovačko-neretvanska županija

Već dulje vrijeme smo upoznati s ovom situacijom, ali već su se neki mediji raspisali o tome pa smo i mi odlučili “obavijestiti javnost”....

Sticky Post

Bruno Petković se dotaknuo i svojih početaka u Metkoviću

Sticky Post

Bez tableta ili nekom drugom metodom?

Sport

Povratak u elitu za Hodžića

Sticky Post

Poštovani čitatelji, u tijeku je ekspresni redizajn naše webstranice. Uskoro smo ponovno s vama – trenutno radimo na popunjavanju sadržaja!

Lifestyle

Sa zadnjim danom ožujka u Hrvatskoj je pokrenut novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla. U nepredvidivo doba pandemije koronavirusa javila se sve veća...