Metković Vijesti

Tri osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju droge nakon pretrage stana u Metkoviću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tri hrvatska državljanina u dobi od 54, 50 i 23 godine sumnjiče se za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a spomenuti 54-godišnjak i za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

Naime, utvrđena je sumnja da su osumnjičeni od početka prosinca prošle godine do sredine lipnja ove godine, s ciljem stjecanja protupravne materijalne i nematerijalne koristi, nabavljali, posjedovali, prodavali i posredovali u prodaji kokaina, heroina i marihuane.

Također je utvrđeno da je 54-godišnjak spomenutu drogu davao drugim osobama na uživanje kao i da im je omogućio uživanje droge u svom stambenom prostoru.

Pretragom njihovih stambenih prostora u Metkoviću i Splitu pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.  

Konavle: prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 14,45 sati dogodila u mjestu Močići u Konavlima dvije su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca Konavala u pravcu Dubrovnika državnom cestom D-8 te je započeo skretati lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu, prilikom čega je došlo do sudara s motociklom koje je u tom trenutku bilo u fazi pretjecanja preko pune razdjelne crte, a kojim je, bez položenog vozačkog ispita za tu vrstu vozila, upravljao također 21-godišnjak.

Uslijed pada teže ozlijede zadobio je vozač motocikla i njegov 21-godišnji suputnik koji su, nakon ukazane liječničke pomoći, zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici. Vozač osobnog vozila je lakše ozlijeđen.

Zbog izazivanja prometne nesreće policija protiv 21-godišnjeg vozača osobnog vozila podnosi kaznenu prijavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *