Dubrovnik Metković Opuzen Ploče Vijesti Županija

U Opuzenu kažnjen s 15 tisuća kuna za prebrzu vožnju u alkoholiziranom stanju

MCGP Karasovići – spriječeno krijumčarenje gotovo 40 kg marihuane

U ranim jutarnjim satima jučer, 27. listopada, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak, a s kojim su se u vozilu nalazile još dvije osobe u dobi od 44 i 36 godina, svi državljani Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje droge zbog čega je zatražen nalog za pretragu vozila. 

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda u suradnji s djelatnicima carine pretragom vozila pronašli su 39,485 kg marihuane. Droga je bila parkirana u 28 paketa, a pronađena je u podvozju vozila.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti albanski državljani počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, te su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  16 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teže, a 9 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 926 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 660 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 68 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 26. listopada 31-godišnjakinji koja je tijekom prometne kontrole zaustavljena u Ulici kralja Tomislava u Dubrovniku.  

Vozačici je uručen prekršajno nalog u visini novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća izrečena novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 42-godišnjaku koji je u večernjim satima 24. listopada u Opuzenu, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg, brzinom od 161 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h.

Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 15 tisuća kuna.

Zvekovica – prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u petak, 25. listopada, u mjestu Zvekovica, teže je ozlijeđena jedna osoba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 27-godišnji državljanin BiH, upravljajući teretnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, udario u 72-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila obilježeni pješački prijelaz.

Uslijed udara, pješakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuta u dubrovačkoj bolnici gdje je zadržana na daljem liječenju.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *