Hrvatska Metković Opuzen Vijesti

U tijeku prosvjed na magistrali u Opuzenu

Predstavniku Građanske inicijative (GI) “Sinovi i kćeri Neretve” Ivi Matičeviću, koji je u subotu sam počeo prosvjedovati na Jadranskoj magistrali u Podgradini kod Opuzena, u međuvremenu se ipak pridružilo još nekoliko prosvjednika iako ih je, kako je rekao Matičević, “raspustio zbog policijske represije”.

I dok je, kako je rekao Matičević, zbog policijske represije raspustio sve sudionike i redare prosvjeda te sam prelazi cestu na pješačkome prijelazu, policijske službenike je pozvao da mu se pridruže u prosvjedu i time zaštite zakone Republike Hrvatske.

“Policija koristi medije da straši ljude”, ustvrdio je Matičević.

Prosvjedom GI “Sinovi i kćeri Neretve” iskazuje nezadovoljstvo zbog nedostatne razine zdravstvene zaštite na tome području te još jednom ističe zahtjev da se uspostavi helikopterska medicinska služba te donose odluka o županijskoj bolnici regionalnoga značenja.

Ta građanska inicijativa organizirala prosvjed nakon što su se, kako je istaknuto, “na njihove pisane zahtjeve oglušili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić”.

“Pozvali smo sve nadležne da ispoštuju sve što pripada stanovnicima doline Neretve”, istaknuo je u subotu Matičević.

Podršku prosvjedu dala je i Udruga “HELP – Helikopterima liječnici pomažu”, a Ivo Matičević je u ranijoj izjavi najavio da će prosvjed koji bi trebao trajati dvanaest sati, ako se ne ostvari pomak, idući put produljiti na 24 pa i na 48 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *