OŠ-don-Mihovila-Pavlinovića-Ivan-Barbarić
Dubrovačko-neretvanska županija Lokalne vijesti Metković

Učitelj Ivan Barbarić otišao u mirovinu nakon 42 godine pedagoškog rada

Jučer, na zadnji dan nastave, učenici 4.c razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića oprostili su se od svog učitelja Ivana Barbarića koji je nakon 42 godine učiteljskog rada otišao u mirovinu. Uz prigodni poklon i dirljivi govor posljednja generacija njegovih učenika poželjela mu je da mu nadolezeći dani u mirovini budu puni ljubavi i zdravlja i poručili da ih sve ponovno što prije posjeti i obraduje. Lijepim željama pridružili su se i nazočni roditelji učenika.

Učitelj Ivan Barbarić je 41. godinu radio u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića (od samog osnutka 1979. godine), a godinu dana učio je djecu u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću te u njezinoj Područnoj školi Mlinište. Generacijama učenika našeg kraja dao je najbolje od sebe: volio svoj posao i predano ga radio što su prepoznali i učenici, njihovi roditelji i kolege učitelji pa je zato i bio jako omiljen među njima. Bio je učitelj vedra duha, uzoran, odgovoran, objektivan, pun razumijevanja za probleme učenika te jako strpljiv u radu s njima pa ga se i oni koji su sada daleko od njega uvijek rado sjećaju.

Od srca mu želimo da i dalje ostane vrijedan, uspješan, zdrav i pozitivan dok bude uživao u zasluženim danima mirovine koje će dijeliti sa svojom obitelji i najbližima.

izvor: Onovna škola don Mihovila Pavlinovića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *