Udruga Glas Poduzetnika traži otvaranje svih objekata od 1. veljače - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hrvatska

Udruga Glas Poduzetnika traži otvaranje svih objekata od 1. veljače

Otvaranje po epidemiološkim preporukama.

Udruga-glas-poduzetnika-otvaranje-kafica

Stožer civilne zaštite RH je nedavno produljio mjere do 31. siječnja pa će svojevrsni lockdown 2.0 ostati na snazi do kraja mjeseca. Međutim, poboljšanje epidemiološke situacije je očigledno pa je Udruga Glas poduzetnika zatražila postupno otvaranje:

Odluka nije iz vedroga neba, očekivali smo to.” rekao je predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas za Media servis, ali isto tako je otkrio koji zahtjev su uputili Vladi.

‘Ono što sad predlažemo, odnosno zahtijevamo od Vlade, odnosno Stožera, ako se nastavi s ovakvim pozitivnim trendovima, dakle, sa smanjivanjem broja zaraženih, preko 25 posto je došlo da pada hospitaliziranih u bolnicama, i ako se takvi trendovi nastave, predlažemo Vladi da se od 1.veljače ide sa postupkom otvaranja svih onih koji su sada zatvoreni: ugostiteljski objekti, teretane, fitness centri i sportska događanja za djecu i ostale”.

Vijest da restorani i kafići ostaju zatvoreni mnoge je ugostitelje zatekla na Banovini, gdje već danima volontiraju. Na potresom zahvaćenom području trenutačno je oko 150 kuhara i radnika drugih ugostiteljskih profila, kuhaju na šest punktova, a dnevno isporuče na tisuće toplih obroka. Stotinjak ih je angažirano i u zagrebačkim restoranima, odakle se svaki dan postradalima dopremi 3000 do 5000 obroka. Mnogi smatraju da je riječ o dvostrukim mjerilima. Bujas je ustvrdio da dvostruka mjerila nisu nikakva novost za odluke Stožera.

”S jedne strane doista imamo situaciju da u praktički nekontroliranim uvjetima ljudi volontiraju već 12. dan. Oni su praktički nekoliko sati nakon potresa došli tamo, postavili šatore, postavili kuhinje, ljudima daju tople obroke, gotovo 10 tisuća obroka se dnevno podijeli na tom području. Doista tamo hrane ljude. Sve to rade besplatno, volonterski, sa svojim novcima, sa svojim zaposlenicima, sa svojim ušteđevinama. Rade – to je ključna riječ. Nažalost, isti takav rad u kontroliranim uvjetima se tim ljudima- ne dozvoljava”. – zaključio je Bujas.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Hrvatska

Nova pravila na granicama

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Lokalni Sport

Metkovac pojačava drugu momčad Dinama