neretva-uefa-nogomet-naronanews-sport-metkovic
Metković Nogomet Sport Vijesti

UEFA spašava Neretvu?

UEFA bi mogla spasiti metkovski klub. Neretva bi zbog trenutke svjetske krize mogla i idućoj sezoni ostati trećeligaš?! Novi naputak krovne europske nogometne organizacije poslan je nacionalnim savezima i tiče se potencijalnog zaključivanja sezone. To se već počelo raditi u nekim košarkaškim ligama pa je izgledno da će koronavirus utjecati i na nogomet.

Kako Neretva može biti spašena od strane UEFA-e?

Po naputku UEFA-e bi nacionalni savezi trebali proglasiti pobjednike nacionalnih prvenstava, što bi u Hrvatskoj bio Dinamo. Rijeka bi bila druga i zajedno s Dinamo bi nastupala u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Međutim, ono što se tiče Neretve jest sljedeće: Naputak UEFA-e je da u ovoj sezoni klubovi budu spašeni od ispadanja pa bi u slučaju da HNS (op.a Hrvatski nogometni savez) usvoji “savjet” to značilo da u aktualnoj sezoni nema ispadanja?

Odluke, naravno, još nema te su se pojavila špekuliranja u svjetskom nogometu, (posebno u Španjolskoj i Italiji) gdje se u pojedinim ligama vodila velika borba za naslove prvaka, o potencijalnoj reakciji drugoplasiranih klubova.

Treba svakako naglasiti kako je ovo samo jedno od rješenja koje bi bilo aktualno jedino u slučaju da dođe do trajnog prekida prvenstava u Hrvatskoj. U situaciji u kojoj nema ispadanja, Neretva bi unatoč rezultatu mogla zadržati svoj trećeligaški status? Svakako, zdravlje je trenutni prioritet pa su sportska pitanja nešto čime će se nadležni baviti po smirivanju trenutne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *