Ukidaju se naknade i ovrhe stanovništvu s područja pogođenog potresima - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hrvatska

Ukidaju se naknade i ovrhe stanovništvu s područja pogođenog potresima

Jedna briga manje za ugroženo stanovništvo

novac-računi-petrinja-sisak-pomoć

Kako javljaju nacionalni mediji, Vlada i velike tvrtke kao što je HEP razmatraju ukidanje naknada stanovništvu s područja Gline, Siska i Petrinje koje je pogođeno velikim potresom.

Nastoji se tako ugroženom stanovništvu izići u susret pa da ne moraju misliti na režijske račune neko vrijeme, dok se situacija u Banovini ne stabilizira.

Isplata mirovina u Sisku, Petrinji i okolnim selima ide prema planu

U ovim trenucima mnogi se brinu hoće li i kako dobiti mirovine, a na potresom pogođenom području živi oko 50.000 umirovljenika. Većina njih mirovinu preuzima od poštara, a iz Hrvatske pošte navode kako, što se tiče isplata mirovina i socijalnih naknada, i dalje će biti ista praksa. Korisnici će ih dobiti na adrese i predati ljudima koji su ostali na svojoj lokaciji. Oni koji su nakon potresa preselili na drugu lokaciju, trebaju se javiti isplatiteljima mirovina i socijalnih naknada i prijaviti novu adresu. Sve druge pošiljke također će se isporučivati, ili će korisnike čekati u poštanskom uredu. 

Još uvijek se razgovara i sa HEP-om o budućem modelu po kojem će korisnici plaćati struju, a za sada se zna da su obustavljene sve ovrhe građanima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?