Hrvatska Koronavirus

Ukupno 481 zaraženi; Jedna osoba na intenzivnoj njezi

Od jutros je u Republici Hrvatskoj zabilježen 481 zaraženi. Stožer civilne zaštite potvrdio je nove slučajeve:

Imamo 18 liječnika specijalista koji su pozitivni, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji je 18.601 osoba, 2437 je kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo, 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji.” – spomenuo je situaciju u zdravstvu Krunoslav Capak.

Trenutno je potvrđena ukupno 481 osoba zaražena koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. 14 osoba se nalazi na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 3958 testiranja. 18601 osoba je u samoizolacija, prati se više od 2437 kontakata. U samoizolaciji je 546 zdravstvenih djelatnika.

Ravnatelj policije kazao je kako su potvrđena dva slučaja zaraze u policijskim redovima, a ministar Božinović ponovno je naglasio kako je potrebno ostati doma.

“Trenutno imamo jednu osoba koja je na intenzivnoj i kritično je” – prof. Alemka Markotić o situaciji u “Klinici dr. Fran Mihaljević”.

Ministar Beroš još jednom je potvrdio priču o prvom smrtnom slučaju:

“Zdravstvena inspekcija je otišla na teren, razgovarala sa svima relevantnima, klinička slika nije bila jača, prema mojim informacijama, obitelj je smatrala da u tom trenu sanitetski prijevoz nije bio potreban iako je epidemiolog to preporučio, kao i odlazak u bolnicu. Prema mojoj informaciji u ovom trenutku, nije se radilo o težoj kliničkoj slici. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *