USKORO POČINJE ŠKOLA Stožer razmatra kako organizirati nastavu nakon praznika - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dubrovačko-neretvanska županija

USKORO POČINJE ŠKOLA Stožer razmatra kako organizirati nastavu nakon praznika

online-nastava-srednje-škole

Danas, 8. siječnja, ističu restrikcije koje je Stožer ranije donio. Pritom, kafići, restorani i teretane po dosadašnjoj Odluci imaju zabranu rada do 10. siječnja. Sve te mjere i ograničenja produljuju do 31. siječnja ove godine, odnosno, još 20-ak dana.

Školska godina uskoro bi se trebala nastaviti, ali ministar Davor Božinović je rekao: 

“U sljedećem razdoblju razgovarat ćemo o tome što s nastavkom školske godine”.

“Razgovarat ćemo i o tome što će biti s nastavkom školske godine”, kaže Božinović. Dodao je i da epidemiologe brine situacija u Europi jer zemlje koje imaju strože mjere od Hrvatske bilježe veliki rast. ”Ima zemalja koje su nedavno imale 700 novozaraženih dnevno, a sada imaju 7000”, kaže.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je pojasnio da ih zabrinjava upravo ta situacija u Europi: “Mi jesmo razgovarali o cut off pointovima i situacijama gdje bi se mjere popuštale, Međutim, situacija se strahovito brzo mijenja i imali smo nepredviđenih situacija poput potresa i pojave novih sojeva koji su zarazniji, jako je teško držati se semafora. Ono što treba reći. iznad smo vutt off pointa, a to je da 14 dana traje incidencija koja je niža od 300 u razdoblju u 14 dana. Mi ga još nismo dosegli”, rekao je. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?