Dubrovačko-neretvanska županija Metković

Veći broj osoba zatečen s drogom

Veći broj osoba zatečen s drogom i u proizvodnji indijske konoplje

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 17 osoba  zatečeno je u posjedu marihuane, hašiša, amfetamina, speeda, cannabisa i indijske konoplje.

Radi se o 11 hrvatskih i 6 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Metkovića, Korčule, Ploča, Pojezerja, Bačine i Vela Luke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Izdvajamo nekoliko sljedećih slučajeva:

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su u petak, 3. srpnja, pretragom kuće i okućnice na Grudi u Konavlima, u vlasništvu 49-godišnjaka, pronašli zasađenu 101 stabljiku cannabisa, 635 sjemenki cannabisa, 42 g marihuane, 10 ml cannabis ulja, manju količinu hašiša i amfetamina i dvije digitalne vage. 

Nadalje, u subotu, 4. srpnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku policijski službenici Policijske postaje Korčula pretražili su stan i osobno vozilo 36-godišnjaka kada je pronađeno 30 g droge amfetamin speed, digitalna vaga i manja količina exctasyia.

granica
Metković

Dobili smo odgovor policije po pitanju prelaska granice u pograničnom području

Jučer je javnost iznenađena odlukom promjeni režima na graničnim prijelazima pa smo stoga kontaktirali županijsku policijsku upravu uvezi prelaska granice koji se tiče svih pograničnih radnika i pograničnog stanovništva koje ima valjan razlog za posjedovanje pogranične propusnice. Evo odgovora kojeg smo dobili: Poštovani, U odnosu na dostavljene upite dostavljamo sljedeće odgovore: 1.      Stupanjem na snagu nove […]

Liječnici obiteljske medicine HZZO-u: na koji se telefon zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas?

novac-pare-lova-kredit-porez-poduzetnici-dvostruko-oporezivanje-hrvatska-sad

Osumnjičeni za krađu novca

simptomi koronavirusa

65 novih slučajeva korone – ponovno u Domu za starije u Metkoviću