VIDEO: Josip Talajić je kandidat MOST-a za zamjenika gradonačelnika - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokalne vijesti

VIDEO: Josip Talajić je kandidat MOST-a za zamjenika gradonačelnika

josip-talajić-nikica-hajvaz-most

 Na današnjoj konferenciji za medije pored kružnoga toka u Ulici kneza Branimira MOST je predstavio Josipa Talajića kao kandidata za zamjenika gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima.

Na početku je dr. med. Nikica Hajvaz, Mostov kandidat za gradonačelnika, zahvalio g. Talajiću na prihvaćanju kandidature:

– Imam izvrsna suradnika koji se dokazao u realnome sektoru i koji će mi iznimno pomoći u promišljanju gospodarske budućnosti našega grada. S njim sam dugo razgovarao o stanju u Metkoviću i posebno mi je drago što nam se pridružio kao nezavisni kandidat koji je svjestan da napretka Metkovića nema dok poduzetnici i obrtnici ne prestanu ovisiti o lokalnim političarima. Metkovskome gospodarstvu treba poduzetnička sloboda i tu Most neće biti kao aktualna vlast iza koje stoje interesi raznih lobija te koja nema vlastita mišljenja.

Nakon toga se predstavio sam Josip Talajić:

– Znamo što se sve događalo tih godina u famoznoj privatizaciji i pretvorbi pa je i naš Poduh dijelio sudbinu tisuća hrvatskih poduzeća. Stoga sam se otisnuo u poduzetništvo i osnovao firmu Poljotehna d.o.o. za trgovinu i ugostiteljstvo, u kojoj i danas radim kao odgovorna osoba. Moja firma trenutno zapošljava 13 djelatnika, rekao je g. Talajić.

Nadodao je da se razlozi prihvaćanja kandidature mogu naslutiti iz njegove biografije:

– Kada sam shvatio što bi se moglo dogoditi s Poduhom, nisam čekao da netko drugi rješava moju sudbinu, nego sam se otisnuo u poduzetničke vode. Kada je naša država bila napadnuta, nisam čekao da je umjesto mene brani netko drugi, nego sam se 1991. uključio u Domovinski rat. Budući da sam kao glumac-amater bio aktivan i u kulturnom životu našega grada, nastojat ću da se našemu nekada slavnom glumačkom amaterizmu vrati stari sjaj. Kao ljubitelj sporta i bivši igrač maloga nogometa složio sam se s dr. Hajvazom da metkovski sport što prije treba osloboditi okova politike i vratiti ga sportašima. I na kraju, vjerojatno najvažnije jer o tome ovisi sveukupan metkovski život, s budućim gradonačelnikom okupit ću naše sugrađane s iskustvom u poduzetništvu i obrtništvu i s njima promišljati budućnost Metkovića koji ima mnoštvo neiskorištenih prilika. Nećemo izmišljati toplu vodu, uspostavit ćemo kontakte sa sredinama u Hrvatskoj koje su odmakle daleko ispred nas i učiti na njihovim primjerima.

Naglasio je kako je loše što puno radnih mjesta u Metkoviću ovisi o državnim, županijskim i gradskim službama jer grad tako postaje taocem trenutnih politika, a politike se mijenjaju. Smatra da slobodno poduzetništvo i obrtništvo svugdje u naprednome svijetu daje sigurnost, stvara radna mjesta i novu vrijednost, a ovdje se svakom promjenom vlasti ljudi boje što će se dogoditi.

– Pripadam tom realnom sektoru, dobro znam o čemu govorim i to mi je bio jedan od najvećih motiva da se kandidiram za mjesto zamjenika gradonačelnika. Posebno ćemo raditi na poboljšanju poduzetničke klime te motivirati i stimulirati mlade da se svojim znanjem i energijom uključe u realni sektor, da u Metkoviću imamo što više svojih proizvoda jer stvaranje poduzetničke klime nije usmjereno samo na dovlačenje raznih firmi izvan Metkovića. Tako će biti više novca i za socijalu i za kulturu i za sport i za druge brojne udruge koje oplemenjuju život našega grada, zaključio je g. Talajić, a stoji u službenom priopćenju stranke.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?