Metković Ostali sportovi Sport Vijesti

Vrhunski nastup Ruđera Boškovića u Konjicu!

Ruđer Bošković (Ruđo) poznati dugoprugaš iz Metkovića, na sinošnjoj utrci u Konjicu, dugoj 10km postigao je fantastično vrijeme 10K- 40:39, te tako osvojio treće (3)mjesto u svojoj starosnoj kategoriji, te osmo (8) mjesto u ukupnom poretku od 400 natjecatelja iz 8 država svijeta.

Rezultat Boškovića tim je veći, znajući da trči sa dijabetesom, što ga svrstava među najuspješnije atletičare u ovoj regiji: “

Utrka je bila odlična, sjajno zatvorena, prepuna navijača i volontera, a tokom iste pretrčavali smo kamene ćuprije – mostove, što je još dodatna čar na cjelokupni dojam. Od početka sam povukao i ušao u ritam na nekih 15/16 km/h, gotovo cijelu utrku sam bio na 6-tom mjestu, i da nisam umislio da mi je šećer pao u zadnjih 200m,mogao sam biti i totalna senzacija, prezadovoljan sam mojim napretkom, uz dijabetes nije lako stajati kući, a kamo li natjecateljski trčati. Zahvaljivam se svima na velikoj potpori i snazi koju mi daje moja obitelj, prijatelji, čovjek može ostvariti sve, samo ako je prije svega jak i pozitivan u glavi. Ovo je samo početak velikog povratka u svijet atletike, sa velikim očekivanjima idem dalje, a najveće zahvale idu mom novom klubu SAK FIT Zaprešić, te sportskom centru Metković ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *