Massa usporedio Hamiltona i Schumachera

Massa usporedio Hamiltona i Schumachera

Lewis Hamilton još je jednom pokazao kako je trenutno najbolji na svijetu. Najnoviji dokaz tome došao je prije par dana kada je Hamilton slavio na Velikoj nagradi Portugala te upisao svoju 92. pobjedu u karijeri. Tom je pobjedom sam izbio na vrh rekordera po broju pobjeda, a prethodno je prvu poziciju dijelio s Michaelom Schumacherom. Također, ove bi sezone mogao izjednačiti i Schumacherov rekord po broju osvojenih naslova kojih Nijemac ima sedam.

Upravo je brojka od 92 pobjede pokrenula mnoge debate o kojima se šuškalo i ranije. Najvažnija od njih pita sve fanove ovog sporta je li Hamilton najveći ikad ili je to ipak Michael Schumacher. Mnogi osjećaju da imaju pravo ostaviti svoje mišljenje na tu temu, ali malo tko ima više prava na to od Felipea Masse.

Massa se uključio u debatu

Felipe Massa je u svojoj karijeri zabilježio 11 pobjeda, a imao je bliskih iskustava sa Schumacherom, kao i s Hamiltonom. Radio je rame uz rame sa Schumacherom u Ferrariju čiji su obojica bili dio u jednom trenutku, a Hamilton mu je bio jedan od većih rivala tijekom godina, uključujući i njihov sjajan dvoboj iz 2008. godine. Iako bi najbolja kvalifikacija za usporediti ova dva vozača bila da je bio timski kolega obojici, Massa svejedno osjeća kako ima pravo prokomentirati tko je bolji. Svoje je mišljenje iznio na jednom podcastu koji prati Formulu 1, a rekao je kako nitko nikad nije bio marljiviji i predaniji sportu od Schumachera, dok je Hamilton prirodno talentiraniji.

Massa usporedio Hamiltona i Schumachera
Massa usporedio Hamiltona i Schumachera

Vrlo teška usporedba

Istaknuo je Massa kako je riječ o vrlo teškoj usporedbi, opisavši njegovo viđenje situacije:
“Jako je teško. Oba vozača oborili su mnogo rekorda. Nisam se natjecao s Lewisom u istom timu. Kako bi što točnije mogli usporediti, morate se natjecati u istom timu, s istim bolidom. Tada možete usporediti podatke i donijeti zaključak. Obojica su apsolutno sjajni na različite načine, a ujedno savršeni vozači u raznim kategorijama. Gledajući tehničku stranu natjecanja, Michael je bolji. Jednostavno ne vidim Hamiltona kako previše radi s inženjerima te kako želi znati sve o tehničkoj strani utrka. Mislim da ne poznaje svoj bolid do najsitnijih detalja, ali njegov talent i tempo su nešto posebno.”

Hamilton je odmah pokazao klasu

Massa je dodao kako je Hamiltonova sposobnost i klasa odmah izašla na vidjelo kada je 2007. godine došao u Formulu 1. Tada se borio za titulu protiv dvostrukog prvaka Fernanda Alonsa koji je bio njegov timski kolega.

“Od prvog dana je bilo jasno da se radi o vrlo talentiranom vozaču. Nije osvojio naslov 2007. godine jer je imao nekih sitnih grešaka. Vrlo vjerojatno mu je nedostajalo iskustva u nekim utrkama. Jedan od primjera je utrka u Kini gdje se slupao. Ipak, pokazao je svoj talent u borbi s Alonsom. Pokazao je da je drugačiji i da može pobijediti bilo kojeg drugog vozača. Svi brojevi koje je ostvario do danas pokazuju njegovu stvarnu kvalitetu i što je sve sposoban postići. Ti brojevi će još rasti, a on će nadmašiti sve rekorde u Formuli 1 te će se ove godine možda izjednačiti s Michaelom Schumacherom u broju osvojenih naslova. To je uistinu nešto nevjerojatno.”

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *